Voće i povrće, riba, meso, sir nakon izloženosti suhom zraku gube na kvaliteti i vrijednosti. Sustavi za ovlaživanje idealno su rješenje za produljenje svježeg izgleda i kvalitete proizvoda na potpuno ekološki prihvatljiv način
Voću i povrću, siru, mesu i ribi zajedničko je to što u sebi sadrže visok postotak vode. Djelovanjem suhog, toplog ili hladnog zraka dolazi do dehidracije takvih proizvoda i u vrlo kratkom vremenu oni gube na svježini, kvaliteti i vrijednosti. Sustav za adijabatsko ovlaživanje zraka održava optimalnu vlagu zraka u prostoru u kojemu se proizvod nalazi (na policama, u rashladnim vitrinama, skladištima, hladnjačama) te sprječava dehidraciju, gubitak vode iz proizvoda i omogućuje mu dulje zadržavanje svježine i kvalitete.
PREDNOSTI SUSTAVA
• sprječava dehidraciju
• smanjuje gubitak težine
• hladi proizvode
• sprječava širenje mirisa
• produljuje rok trajanja proizvoda
PRIMJENE SUSTAVA
• trgovine, supermarketi
• tržnice, voćarnice
• komore za zrenje i dozrijevanje voća i povrća
• mesnice, hladnjače, rashladne vitrine
• skladišta
Sustavi se mogu postavljati i na strojeve za branje i vađenje voća i povrća čime se sprječava dehidracija od samog odvajanja proizvoda iz njegovog priridnog okruženja.